МУП Српске о наводима оптуженог за убиство Петра Бајчетића: Нисмо имали сазнања о припреми терена за убиство Говедарице

Небојша Томашевић
МУП Српске о наводима оптуженог за убиство Петра Бајчетића: Нисмо имали сазнања о припреми терена за убиство Говедарице

БАЊАЛУКА - Полиција Републике Српске није имала сазнања о припреми терена за убиство некадашњег предсједника Српске демократске странке (СДС) Вукоте Говедарице, а која је на суђењу у бањалучком Окружном суду изнио Миљан Вујовић, оптужен за убиство Петра Бајчетића.

Вујовић је износећи своју одбрану за убиство Бајчетића казао да је у предизборној кампањи 2016. године њему и убијеном нуђено да "припреме терен" за убиство Говедарице.

- Нисмо имали таква сазнања - кратко су рекли у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

У Републичком тужилаштву, које је оптужило Вујовића за убиство Бајчетића, нагласили су да је оптужени износио одбрану током које може да говори шта хоће.

- Он сада на све могуће начине покушава да се одбрани од оптужби за убиство Бајчетића. Тужилаштво ће у овом процесу извести све доказе за које процијени да су битни - речено је "Гласу Српске".

Вујовић је свједочећи у своју одбрану недавно у бањалучком Окружном суду изнио низ шокантних навода о политичарима из Херцеговине за које тврди да се баве наручивањем убистава и да су и њему радили о глави још 2006. године. Назвао их је "људима из сјене", оптужујући полицију и тужилаштво да раде по њиховом налогу, што није поткријепио доказима.

Вујовић тврди да је заједно са Бајчетићем, чије убиство негира, за потребе припреме терена за ликвидацију Говедарице ишао у Гацко да нађу пословне просторе који ће послужити за реализацију плана.

- Прво сам мислио да Бајчетићу ти локали требају за кладионице, али када смо други пут гледали локале, рекао ми је да је то за убиство Говедарице - рекао је Вујовић.

Појаснио је и да је након Бајчетићевог убиства побјегао из земље из страха да не буде убијен. Тврди да су му "пријатељи из полиције" открили да би био убијен при хапшењу.

Вујовића Републичко тужилаштво терети да је у септембру 2016. године на подручју Билеће организовао злочиначко удружење, те осмислио план отмице и ликвидације Бајчетића.

Све испитати

Вукота Говедарица каже да није имао сазнања да неко припрема његово убиство, а да га је оно што је изнио Миљан Вујовић шокирало.

- Немам више информација изузев оног што сам прочитао. Ако је тачно да је планирано оно што је рекао, имајући у виду посао којим се бавим могу само да претпоставим да би се радило о нарученом политичком убиству. У наредним данима све ћемо сагледати и тражићемо да се види ко су били ти људи. Тражићемо да се то све испита - казао је Говедарица и истакао да не страхује за себе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана