МУП РС: Џаферовић пласирањем неистина злоупотребљава озбиљност мигрантске кризе

Срна
МУП РС: Џаферовић пласирањем неистина злоупотребљава озбиљност мигрантске кризе

БАЊАЛУКА - Изјава предсједавајућег Предсједништва БиХ и потпредсједника СДА Шефика Џаферовића за БХРТ “да се Полиција Републике Српске и поједине фирме, које организовано пребацују мигранте од источне границе БиХ према Унско-санском кантону, излажу кривичној одговорности”, говори о његовој спремности да неистинама злоупотријеби озбиљност мигрантске кризе у земљи у дневно-политичке сврхе, при томе не нудећи ниједно квалитетно рјешење, саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се наглашава да припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске не врше, нити су икада вршили превоз миграната, али немају право ни да ограничавају кретање мигрантима.

“Министарство унутрашњих послова дужно је да поступа по заључцима Владе Републике Српске с циљем одржавања повољног стања безбједности на територији Републике Српске, при томе не угрожавајући права миграната, а поштујући Европску конвенцију о људским правима и слободама”, истиче се у саопштењу.

Из МУП-а Српске подсјећају да аутобуси пуни миграната долазе у Бањалуку из Сарајева и Тузле, као и других градова Федерације БиХ /ФБиХ/, а које превозе превозници из тог ентитета, са уредно плаћеним картама.

“Министарство унутрашњих послова Републике Српске размотриће могућност кривичне пријаве против Шефика Џаферовића због пласирања оваквих неистина и манипулација”, наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана