Муфтија Дедовић: Муслимански вјерници на страни цркве и православних Срба

Срна
Foto: Срна

МОСТАР - Муфтија мостарски Салем Дедовић обишао је данас са владиком захумско-херцеговачким и приморским Димитријем Саборну цркву Свете Тројице у Мостару, поручивши да су муслимански вјерници, али и сви Мостарци на страни Цркве и православних Срба у Мостару.

”Ова посјета је немилим и ружним поводом, али хвала Богу да имамо гђе и коме доћи и пренијети расположење наших вјерника и Мостараца у цјелини да су на страни Цркве, православних Срба у овом граду”, истакао је муфтија.

Он је нагласио да је Исламска заједница одувијек имала пажњу, емпатију, љубав, хтијење и посвећеност да Саборна црква у Мостару засја у пуном сјају.

“Надам се да ћу дочекати да у мандату муфтије мостарског заједно са владиком Димитријем присуствујем освештању овога храма”, кажем муфтија мостарски.

Он је нагласио да је његова данашња посјета и у служби изасланика реиса Исламске заједнице који је послао подршку, бригу и разумијевање за

православне у Мостару.

“Као Исламска заједница на ставу смо градње

добрих односа

и дајемо пуни допринос животу наше двије заједнице”, навео је муфтија и истакао да очекује да надлежни органи што прије открију починиоце и мотиве овога неђела.

Према његовим ријечима, важно је добити

одговоре од надлежних органа.

Он каже да осјећа да је

владика у Мостару сигуран колико и муфтија. “Напета је била клима у Мостару. Понекад се доводи до усијања. Међутим, најлакше је рећи да су одговорне неке навијачке групе, али ко стоји иза тога.

Ја сам родитељ, имам дијете, тинејџера за које страхујем у овом граду”, истиче муфтија Дедовић.

Владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије изјавио је да са муфтијом и Исламском заједницом имају одличне и пријатељске односе.

“Осјећам ово што каже муфтија да сам сигуран колико и он у овом граду. ЛЈудска и свака подршка је увијек присутна. Ја се овђе осјећам добро дошло и пријатно”, наглашава владика.

Према његовим ријечима, јако је важна реакција људи у Мостару који су масовно дали подршку Српској православној цркви и вјерницима.

“То је релевантан показатељ како један град дише, како људи поручују да је вријеме да се прекине са провокацијама. Дошло је вријеме да се храм Свете Тројице заврши, Мостар обнови са овим храмом и поново буде град

у коме ћемо једни другима бити браћа”, поручио је владика Димитрије. крај/сб/фото00440

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана