Мотком и мачетом кренуо на полицајце, па гасним пиштољем пуцао на припаднике Жандармерије

ГС
Мотком и мачетом кренуо на полицајце, па гасним пиштољем пуцао на припаднике Жандармерије

ШАМАЦ - М.Х . ухапшен је у петак око 23.30 часова након што је у правцу полицијских службеника испалио најмање три метка из гасног пиштоља, саопштила је Полицијска управа Бијељина.

У саопштењу је појашњено да се полицијској станици Шамац, 22. октобра око 19.30 обратила се А.В. која је пријавила М.Х. да ју је вербално напао и упућивао јој пријетње, након чега је у непосредној близини Полицијске станице Шамац, физички напао њеног брата, нанијевши му повреде у предјелу руке и абдомена.

-Пријављени М.Х. је испред зграде Полицијске станице Шамац физички напао и полицијског службеника дрвеном мотком, док је у другој руци држао већи нож (мачету) спремну да употријеби према полицијским службеницима, да би се након тога удаљио својим „пасатом” - наводи се у саопштењу, преносе Независне.

Како се додаје, радом на терену аутомобил М.Х. је пронађен у дворишту његове породичне куће, а исти је одбијао да изађе из куће на захтјев полицијских службеника, као и било какву даљу сарадњу са полицијом.

-С обзиром на испуњеност законских услова од стране Јединице жандармерије Полицијске управе Бијељина извршен је улаз у кућу, а том приликом је М.Х. у правцу полицијских службеника испалио најмање три метка из гасног пиштоља након чега  је око 23.30 часова ухапшен - додаје се у саопштењу.

По наредби Основног суда у Шамцу, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Добоју, јуче су полицијски службеници обавили претресање куће и помоћних објеката које користи М.Х.

-Приликом претреса пронађени су и привремено одузети два гасна пиштоља са одређеном количином припадајуће муниције, мачета, два ловачка и један преклопни нож, као и око 33 грама материје асоцира на марихуану - наводи се у саопштењу.

Након завршене криминалистичке обраде лица, исти је уз извјештај о почињеним кривичним дјелима насилничко понашање и спречавање службеног лица у вршењу службене радње  предат у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Добоју.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана