Младић убијен у масакру поријеклом из БиХ али није њен држављанин, жртве из Пољске, Румуније, Турске и Авганистана

Анадолија, НН
Младић убијен у масакру поријеклом из БиХ али није њен држављанин, жртве из Пољске, Румуније, Турске и Авганистана

БЕРЛИН – Младић који је убијен у масакру у њемачком граду Ханау јесте поријеклом из БиХ, али није њен држављанин, потврдили су у Министарству иностраних послова (МИП) БиХ.

- Ниједан држављанин БиХ није смртно страдао у оружаном нападу на два угоститељска објекта у њемачком граду Ханау - рекли у МИП-у.

Ово је званично потврђено у Генералном конзулату БиХ у Франкфурту.

Раније је објављено да је ријеч о 20-огодишем младићу, а поједини медији јављају да су родитељи настрадалог младића поријеклом из Приједора.

Кемал Коцак, власник једног од два локала у њемачком граду Ханау, на које је јутрос изведен оружани терористички напад у којем је убијено најмање девет особа, потврдио  је да  се међу жртвама налази и једна особа поријеклом из БиХ.

Коцак је рекао да у моменту напада није био у локалу, а када је стигао сазнао је да је десет особа погођено из оружја.

- Нападач је, колико знамо, био сам. У мом кафеу је најмање троје мртвих. Једна од жртава је наш рођак и пријатељ. Убијена је једна гошћа Пољакиња, која је редовно долазила у наш кафе и трећа жртва је 22-годишњи син нашег пријатеља из турског града Мардина - рекао је Коцак.

Додао је да је напад извршен и у локалу који је одмах до његовог, односно како је ријеч о два локала који имају исти улаз.

- Тамо је такође убијено најмање троје. Једна жртва је из Авганистана, једна поријеклом из БиХ, а једна је Румун - рекао је Коцак.

Додаје да је у локалу била застрашујућа ситуација, посвуда је била крв.

- Овдје живим 45 година. Ту сам рођен и одрастао. Никад нисмо имали ни с ким било каквих проблема. Да сам у том моменту био у локалу, вјероватно бих и ја сад био мртав - поручује Коцак.

Додаје да су расистички напади знатно повећани у задње вријеме.

У турској амбасади у Њемачкој рекли су да је међу убијенима пет држављана Турске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана