Млади љекари УКЦ Српске обратиће се данас јавности

Срна
Млади љекари УКЦ Српске обратиће се данас јавности

Млади љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске обратиће се данас јавности с обзиром на то да се свакодневно повећава број заражених вирусом корона и да је ситуација веома забрињавајућа.

Апел желе да упуте с обзиром на то да се повећава број пацијената са тежом клиничком сликом као и пацијената млађе животне доби који дишу уз помоћ апарата за механичку вентилацију.

Млади љекари ће у 11.00 часова испред улаза у Централни медицински блок искористити прилику да позову грађане Републике Српске, посебно млађа лица, да носе заштитне маске у затвореним просторијама, али и на отвореном, врше редовну дезинфекцију, те смање социјалне контакте.

Из УКЦ-а су поручили да ће млади љекари искористити прилику да са јавности подијеле сопствена искуства у вези са борбом против вируса корона, као и да савјетују грађанима да избјегавају велике скупове да не би дошло до поновног оптерећења здравственог система и прилива великог броја инфицираних.

- Највећа опасност од новог корона вируса је његова непредвидивост, и само тренутак несмотрености и непажње може некоме да уништи живот - напоменули су из УКЦ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана