Млади ХДЗ-а БиХ: Атовић мора бити смијењен, реторика сукоба неприхватљива

Срна
Млади ХДЗ-а БиХ: Атовић мора бити смијењен, реторика сукоба неприхватљива

МОСТАР- Млади Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ поручили су да конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић мора бити смијењен, да је његова реторика сукоба неприхватљива и да мора бити санкционисана.

Уз оштру осуду говора мржње и реторику сукоба конзула Атовића, Млади ХДЗ-а су позвали надлежне институције, два бошњачка и српског члана Предсједништва и Министарство иностраних послова у Савјету министара да реагују на јавно позивање на сукобе и мобилизацију „босанаца муслимана“ на које се алудира.

-Позивамо и полицијске и правосудне институције БиХ на све правне кораке према наведеној особи за подстицање међунационалне мржње, сукоба и оружаних обрачуна који су неприхватљиви - наведено је у саопштењу Младих ХДЗ-а.

У саопштењу се наводи да је јасно да Атовић није у служби БиХ него у служби опасне и запаљиве реторике, чијим је кориштењем истовремено наштетио и дипломатском угледу земље.

-БиХ, упркос проблемима који постоје и траже договор на највишим политичким нивоима, не треба радикалне појединце који ће својом реториком зазивати деструктивну судбину у БиХ - истакли су Млади ХДЗ-а БиХ у саопштењу и поручили да ће наставити да позивају на реакције и санкције за наведено понашање.

Атовић је доспио у жижу јавности средином ове седмице када је објавио твит у којем позива на рат, а завршио га је уз поклич „Алаху екбер“ под којим су извођени терористички напади по Европи и свијету.

Он је у твиту навео гдје све имају оружје које им је потребно, а ријеч је о мјестима у којима је у Федерацији Бих смјештена намјенска индустрија.

-Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе!. Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Аллаху Екбер - написао је Атовић на „Твитеру“, па касније угасио налог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана