Мјештанима Велике Кладуше забрањени протести против миграната

Г.С.
Мјештанима Велике Кладуше забрањени протести против миграната

ВЕЛИКА КЛАДУША - Полиција у Великој Кладуши је донијела данас рјешење о забрани мирних протеста због мигрантске кризе мјештана насеље Поље заказаних за наредну суботу у близини мјесне школе.

У образложењу забране се наводи да нити једно правно или физичко лице није пријавило полицијској управи у том граду јавни протест, нити су подузете мјере одржавања реда и мира. Наводи се како постоји стварна опасност да би одржавањем окупљања и јавног протеста била угрожена сигурност људи и имовине или би дошло до опасности од насиља и нарушавања јавног реда и мира обзиром на непосредну близину привременог мигрантског кампа "Мирал". „Полицијски службеници Полицијске станице Велика Кладуша ће против свих лица која се не буду придржавала мјера забране окупљања подузимати мјере у складу са законом", наводи полиција у своме саопштењу.

Подсјећамо да су прије неколико дана у овоме насељу инспекција и полиција уконили по други пут шаторско насеље које су формирали мигранти. Због њихове велике концентрације на овоме подручју најављени су мирни протести мјештана који наводе како је њихова имовина свакодневно изложена нападима те да страхују за сопствену безбједност.

„Све су чешће провале, крађе, упади у баште када мигранти краду поврће и сличне ситуације. Стиче се утисак да је полиција немоћна, обраћали смо се с овим проблемом властима на свим нивоима, нико ништа није учинио. Ситуација лако може да ескалира јер су грађани огорчени", истиче Адијан Ружнић, предсједник Мјесне заједнице Поље.

Оно што је отежавајућа околност у Великој Кладуши је да су капацитети јединог прихватног центра „Мирал" у том граду већ одавно попуњени и да нема више смјештајних капацитета за илегалне стране држављане. Како вријеме одмиче, њихов број се непрестано повећава те су напросто преплавили улице овог крајишког градића, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана