Митровић: Укидање путарине - позитивна мјера владе Црне Горе

Срна
Митровић: Укидање путарине - позитивна мјера владе Црне Горе

САРАЈЕВО - Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић изјавио је да је укидање путарине на магистралном путу Требиње-Херцег једна од позитивних мјера Владе Црне Горе, која ће допринијети смањењу трошкова путника, посебно оних који тај правац свакодневно користе.

Митровић сматра да је укидање путарине пред почетак туристичке сезоне добар сигнал и за туристе који љетују на Црногорском приморју.

Он је напоменуо да је о укидању такси разговарао и на недавном састанку са црногорским министром капиталних инвестиција Младеном Бојанићем у Сарајеву, који му је тада рекао да је став Владе Црне Горе да путарина буду укинута.

“Овај пут је изградио Вук Хамовић и имао је концесију, коју је Влада Црне Горе откупила. Договорено је да му се исплати неких 4.000.000 евра, тако да су грађани сада ослобођени од обавезе плаћања путарине”, рекао је Митровић за Н1.

Митровић је нагласио да је, према тренутним информацијама, ријеч о трајном укидању напклате путарине на путном правцу између Требиња и Херцег Новог.

Говорећи о “четири ге” /4Г/ мрежи, Митровић је указао да би у наредне три године цјелокупна територије БиХ требало да буде покривена овом мрежом, што је један од предуслова за увођење и “пет ге” мреже.

Митровић је изразио наду да ће до љета коначно бити расписан тендер за дигитализацију, како би се кренуло у рјешавање овог процеса у БиХ, који је, како је навео, неопходан за све друге дјелатност и привредни живот у земљи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана