Мировић: Војводина ће имати одјељење за сарадњу са Србима у дијаспори

Срна
Мировић: Војводина ће имати одјељење за сарадњу са Србима у дијаспори

НОВИ САД - Мандатар за састав покрајинске владе Игор Мировић рекао је данас у Скупштини АП Војводине, излажући програм дјеловања у наредном четворогодишњем периоду, да ће бити формирано одјељење за сарадњу са Србима у дијаспори.

 “Пре свега, мислим на сарадњу са Србима у Републици Српској, Црној Гори, Хрватској, Мађарској и другим државама у којим данас живи наш народ”, рекао Мировић.

Он је посебно нагласио значај реконструкције здравственог система.

“Управо реконструкција целокупног покрајинског здравственог система извршена у протеклом мандату олакшала је данашњу изазовну ситуацију у вези са епидемијом вируса корона. Смем рећи да ће ова ситуација трајати и догодине, али ће војвођански здравствени систем, због оног што је досад у њега уложено, то спремно дочекати”, навео је он.

Мандатар је истакао да ће будућа влада финасијски подржати прелазак са интензивне на екстензивну пољопривредну производњу.

“То значи, да ће нова влада садашњу пољопривредну производњу у Војводини, све више усмеравати са ратарства на воћарство, сточарство, винарство и друге облике екстензивне производње. Наравно, улагања ће бити и у прерађивачке капацитете”, додао је он.

Према његовим ријечима, у фокусу будуће владе биће мала и средња пољопривредна газдинства.

“Поред подршке малим и средњим пољопривредним газдинствима да успешно послују, нова влада биће окренута и помагању субвенција пољопривредницима, као и женама пољопривредницима”, рекао је Мировић.

Он је истакао да ће нова влада наставити са улагањима и у водопривредни систем Војводине.

“Реч је о реализацији 18 пројеката у чију је реализацију уложено 43 милиона евра. Циљ је, да се у покрајини може наводњавати нових 105.000 хектара ораница”, рекао је Мировић и додао да ће то много значити расту покрајинске пољопривредне производње.

Према његовим ријечима, велики инфраструктурни пројекти измијениће из темеља живот у покрајини.

“Велики инфраструктурни пројекти у потпуности ће изменити живот покрајине и зато се у њихову реализацију требају укључити све војвођанске локалне самоуправе, јер ће они, пре свега, бити њима од велике користи”, додао је он.

Нови састав будуће Покрајинске владе, поред предсједника и четири потпредсједника, имаће 13 чланова, колико је имала и у претходном мандату. /крај/слк/мђ
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана