Министарство иностраних послова: На отпремнине потрошено више од милион KM за осам година

Срна
Министарство иностраних послова: На отпремнине потрошено више од милион KM за осам година

САРАЈЕВО - Одлазак у пензију 95 радника Министарства иностраних послова у Савјету министара током протеклих осам година буџетске кориснике ове земље коштао је готово 1.020.000 КМ, наводи се у одговору из ове институције посланику СДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саши Магазиновићу, који је затражио ове податке.

Магазиновић је затражио податке о томе колико је запослених у институцијама БиХ током протеклих осам година остварило право на пензију и колике су отпремнине које су пензионисањем добили. 

Највише запослених из Министарства иностраних послова у пензију је отишло 2015. године, када је пензионисано 18 радника који су на име отпремнина добили више од 201.200 КМ. 

Најмање пензионисаних у овој институцији било је прошле године, када је у пензију отишло седам радника који су на име отпремнина наплатили 84.277 КМ. 

Према подацима Министарства иностраних послова, највећу отпремнину приликом одласка у пензију добили су још 2012. године Златко Диздаревић и Јаков Финци, који су инкасирали по 15.063 КМ, док су најмање отпремнине износиле 4.596 КМ. 

Отпремнине у Министарству иностраних послова углавном су износиле више од 10.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана