Министарство цивилних послова: БиХ спремна за могуће случајеве вируса

Агенције
Министарство цивилних послова: БиХ спремна за могуће случајеве вируса

САРАЈЕВО - Захваљујући одличној међуинституционалној и међународној сарадњи, Босна и Херцеговина спремна дочекује могуће случајеве коронавируса, наводи се у саопштењу Министарства цивилних послова БиХ.

“Кинеске туристе који су се из Хрватске упутили према Босни и Херцеговини чека координисан одговор Министарства цивилних послова БиХ, Министарства здравља и Завода/Института за јавно здравство Федерације БиХ и Републике Српске, Граничне полиције БиХ, Министарства иностраних послова БиХ и Комисије за спровођење међународних здравствених прописа у БиХ”, наводе из Министарства.

Према њиховим наводима, епидемиолошке службе су на мјестима уласка у БиХ дале препоруке запосленима на граничним прелазима, хотелијерима, а посебно туристима који долазе из ризичних подручја, те ће их по потреби ставити под епидемиолошки надзор за вријеме боравка у БиХ.

“У овом тренутку БиХ у потпуности поступа по препорукама Свјетске здравствене организације док све бх. институције показују ангажаман, спремност и јединство у циљу заштите здравља грађана БиХ”, наводи се у саопштењу Министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана