Миливојевић: Помак у издвајањима града Мостара за српску заједницу

Srna
Миливојевић: Помак у издвајањима града Мостара за српску заједницу

МОСТАР - Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изјавио је да је кроз буџет за ову годину и усвојени ребаланс планирано 150.000 КМ за инфраструктурне пројекте у насељима са доминантном српском заједницом.

Град ће за завршетак Саборне цркве Свете Тројице издвојити 102.000 КМ. 

Миливојевић је навео да се за функционисање и запошљавање у Музеју Житомислић издваја 71.000 КМ, а ту је и новац за израду пројектне документације за расвјету на градском подручју југ и југоисток, те за Спортско-рекреациони центар "Ходбина" у износу од 25.000 КМ. 

Он је на сједници Градског вијећа истакао да је направљен помак када је ријеч о издвајањима за српску заједницу у Мостару, позивајући градску администрацију да што прије ријеши проблем расвјете у приградском насељу Жељуша уз магистрални пут. 

Миливојевић је указао да је од тог повратничког насеља направљена црна рупа и да је недопустиво да само ту није постављена расвјета, те позвао Градску управу да припреми информацију о томе докле се дошло у рјешавању проблема водоснабдијевања у том мјесту. 

Он је данас предложен и за члана Комисије за промјену назива спорних улица у Мостару, те је овим поводом оцијенио да је ријеч о доброј иницијативи која ће коначно помакнути ствари набоље када је ријеч о називима улица. 

"Мислим да је ово добра одлука гдје ћемо коначно дочекати да се скину називи улица који подсјећају на болну прошлост и вријеђају припаднике не само српске заједнице, већ и свих добронамјерних људи", рекао је Миливојевић. 

Осврнувши се на иницијативу СДП-а о промјени назива улица, Миливојевић је оцијенио да се она не може назвати лошом, али да је свакако била исхитрена, јер је предложена упркос спознаји да је најављена одлука о формирању комисије која би требала у року од мјесец дана припремити и предложити рјешења. 

"Требамо размислити и наћи најадекватније називе. Зашто рецимо Будак опет не би био Шантић", ипитао је Миливојевић. 

Он је изразио наду да ће у изради нових назива за улице учествовати сви у граду, па тако и СДП, и да ће Градско вијеће на првој наредној сједници једногласно усвојити измјену назива спорних улица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана