Миливојевић: Очекујем да Срби неће чекати на остваривање конститутивности

Срна
Миливојевић: Очекујем да Срби неће чекати на остваривање конститутивности

МОСТАР - Потпредсједник Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић поздравио је данашње усвајање амандмана на Устав Херцеговачко-неретванског кантона којима је коначно обезбијеђена конститутивност Срба у овом кантону, те изразио наду да ови амандмани доживе и суштинску реалузацију.

"Надам се да све промјене које треба да испрате измјене кантоналног Устава нећемо чекати оволико дуго колико смо чекали доношење амандмана, те да ће Срби као и припадници других народа имати сва права која су им, нажалост, до сада у великом сегменту била оспоравана", рекао је Миливојевић Срни коментаришући данашње усвајање амандмана на Устав Херцеговачко-неретванског кантона у кантоналној Скупштини, којима је омогућена конститутивност Срба у овом кантону.

Миливојевић, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а Мостар, очекује да ће сви народи и грађани кроз своје легитимно представљање моћи да остваре своју пуну језичку, националну, вјерску и друштвену потребу.

Он је изразио жељу да сва друга отворена питања за сваки народ и сваког грађанина ове земље убудуће буду много брже рјешавана.

"СНСД ће у том рјешавању уложити сав свој капацитет и наставити са залагањем како би максимално допринио свим оваквим одлукама. Само заједница равноправног појединца са свим Уставом загарантованим правима може довести до истинског грађанског друштва изграђеног у овом тренутку на концепту равноправних и легитимно представљених народа", истакао је Миливојевић.

Скупштина Херцеговачко-неретванског кантона усвојила је данас амандмане на Устав овог кантона којима се осигурава конститутивност српског народа, равноправна употреба језика и писама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана