Милимир Вујадиновић, новоизабрани предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону: Интерес народа изнад политичких разлика

Ведрана Кулага Симић
Милимир Вујадиновић, новоизабрани предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону: Интерес народа изнад политичких разлика

БЕОГРАД - Руковођење Одбором за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије преузео је Милимир Вујадиновић, посланик Српске напредне странке (СНС), поријеклом из Невесиња, а за “Глас Српске” је поручио да су његови претходници на тој позицији остварили веома добре резултате те да ће настојати да ту љествицу подигне још више.

Вујадиновић је на посљедњим парламентарним изборима у Србији по други пут изабран за народног посланика. У свом посланичком раду у претходном мандату био је посвећен односима са дијаспором и Србима у региону, посебно односима и везама са Републиком Српском и БиХ.

Конститутивна сједница Одбора, на којој је једногласно изабран за првог човјека тог радног тијела, а Јустина Пупин Кошћал из СПС-а постављена за његовог замјеника, одржана је у понедјељак.

Вујадиновић је након преузимања челне позиције оцијенио да су чланови Одбора и у прошлом сазиву имали једногласну сарадњу и да су успјели да искључе дневну политику и дневно-политичке разлике те да се нада да ће у овом мандату једногласно доносити одлуке и радити, што је и у интересу народа.

Прва редовна сједница Одбора би требало да буде заказана ускоро, а тада ће детаљно размотрити планове рада за наредни период. Пред њима је, како је Вујадиновић, доста тежак задатак јер је Одбор препознат, како у бившим југословенским републикама, тако и широм свијета. Наглашава да ће се трудити да досадашњи рад Одбора, који је водио Миодраг Линта, подигну на виши ниво и тиме оставе још тежи задатак онима који ће доћи послије њих.

- План деловања ћемо дефинисати на првој седмици. Одбор је, као што сам и рекао, препознат као тело које је одговорно радило свој посао и ми ћемо тако и наставити. Републичка власт је урадила много и доста уложила до сада у сарадњу - истакао је Вујадиновић.

Посебно ситуација је, како је подвукао, када је Република Српска у питању.

- Наша сарадња, која је природна и братска, никада није било боља и само ћемо се трудити да томе, и осталом што је у нашој моћи и надлежностима,  додатно допринесемо својим одлукама, закључцима. Добрих односа и веза никада не може бити превише, али додатног простора за сарадњу нас са ове стране и нас са оне друге стране увек има и то ће бити наша водиља за рад у наредном периоду - поручио је новоизабрани предсједник скупштинског Одбора и додао да Линта, који је и предсједник Савеза Срба из региона, остаје члан тог радног тијела Скупштине.

За замјеника предсједника Одбора, на Вујадиновићев приједлог, именована је Јустина Пупин Кошћал из СПС-а за коју је речено да је доста времена провела у дијаспори и да може знатно да допринесе раду у том сегменту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана