Миличевић: Није било блокаде у набавци медицинске опреме

Срна
Миличевић: Није било блокаде у набавци медицинске опреме

САРАЈЕВО - Командант Кризног штаба Федералне управе цивилне заштите Јелка Миличевић демантовала је данас информације да су постојале блокаде у набавци медицинске опреме за Федерацију БиХ /ФБиХ/.

"О разлозима смјене претходног сазива кризног штаба сада нећу полемисати, за то ће доћи вријеме, али јавност мора знати да је Влада ФБиХ усвојила све његове извјештаје о раду и спровођењу мјера на свим нивоима", рекла је Милићевићева поводом јучерашње смјене старог и именовања новог штаба који је са 21 сведен на седам чланова.

Као један од доказа да блокада није постојала, она је навела одлуку о набавци материјала и опреме од 20. марта из које је, према њеним ријечима, видљиво да се за набавку 30.000 тестова за детекцију вируса корона издваја 1.386.600 КМ, а који се у ФБиХ очекују већ током сутрашњег дана.

Нови сазив Федералног штаба, с њом на челу, јуче је донио одлуку о набавци 170 хиљада тестова за детекцију вируса корона и одлучио да набави милион заштитних маски и рукавица, знатно више од првобитне одлуке, укупне вриједности 7.128.012 КМ.

Предсједник Владе Федерације БиХ Фадил Новалић рекао је јуче да је смањен број чланова Кризног штаба јер је био прегломазан и није задовољио досадашње потребе грађана.

Хрватски народни сабор данас је оцијенио да је смјена Кризног штаба ФБиХ политички обрачун по цијену живота грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана