Миличевић: Инсистираћемо на сазивању Скупштине савеза општина и градова

Срна
Foto: Дражан Оскар Подеровић

БАНЈАЛУКА - Вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић рекао је да су начелници и градоначелници који долазе из ове странке незадовољни расподјелом прихода од ПДВ-а из буџета Републике Српске и да ће истрајавати на сазивању Скупштине Савеза општина и градова, те да за сада неће иступити из ове организације.

”Увјерени смо да је наша политичка иницијатива покренула одређене процесе пред Савезом општина и градова. Сутра је сједница Предсједништва Савеза на којој ћемо говорити и о припреми Скупштине на којој ћемо разматрати ово питање”, рекао је Миличевић новинарима у Бањалуци, у паузи сједнице Предсједништва странке.

Начелник Шамца Ђорђе Милићевић, који је из СДС-а, потврдио је да ће четири начелника и један градоначелник из ове странке учествовати на сједници Предсједништва Савеза општина и градова.

“Приходи у буџете локалних заједница не прате процентуално повећање прихода у буџет Републике Српске”, навео је Милићевић.

Предсједништво СДС-а анализирало је и референдум о опозиву градоначелника Бијељине Љубише Петровића те ће, како су навели, инсистирати на распуштању Скупштине града.

Говорећи о најавама о оснивању нове партије коју би водила Јелена Тривић, из СДС-а су најавили евентуалну сарадњу, али су демантовали да ће поједини истакнути чланови СДС-а прећи у ту партију.

У овој години биће организовани и унутарстраначки избори, а в.д. предсједника странке Милан Миличевић је истакао да још ниједан општински одбор није формално предложио кандидата за мјесто предсједника СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана