Милановић с Додиком: Важан наставак дијалога представника сва три конститутивна народа

Срна
Милановић с Додиком: Важан наставак дијалога представника сва три конститутивна народа

ЗАГРЕБ - За остварење стабилне и функционалне БиХ важан је наставак дијалога представника сва три народа у БиХ, чему је Хрватска, као пријатељска и сусједна земља, спремна да допринесе, саопштено је из кабинета предсједника Хрватске Зорана Милановића након његовог данашњег састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

"Предсједник Хрватске Зоран Милановић састао се данас с Милорадом Додиком, чланом Предсједништва БиХ из Републике Српске који је у Загреб дошао на позив предсједника Милановића", наводи се у саопштењу.

Из кабинета предсједника Хрватске додају да је на састанку разговарано о ситуацији у БиХ и "њеним евро-атлантским перспективама, затим о проблемима у спровођењу Дејтонског споразума, те о положају и правима сва три конститутивна народа - Хрвата, Срба и Бошњака".

У саопштењу се истиче да је интерес Хрватске стабилна и функционална БиХ, као и "осигурање једнаких права Хрвата у БиХ, као равноправног и конститутивног народа".

"Због тога Хрватска не може остати пасивна и неће подржати иницијативе у смјеру једностране ревизије Дејтонског споразума које би угрозиле мир и стабилност у БиХ и југоисточној Европи", наводи се у саопштењу.

Додик се данас у Загребу састао са Милановићем, предсједником Владе Хрватске Андрејем Пленковићем, а посјетио је и Саборну цркву и разговарао са Његовим високопреосвештенством митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана