Милановић: Није могућа промјена Дејтонског споразума

Нова ТВ
Милановић: Није могућа промјена Дејтонског споразума

ЗАГРЕБ - Новоизабрани предсједник Хрватске Зоран Милановић рекао је да није могућа промјена Дејтонског мировног споразума.

- То је немогуће, такав уговор се може поредити са уговорима о граници и не могу се отказивати у нормалној процедури. Морали бисте поново окупити све стране, а то је немогуће - рекао је Милановић за Нову ТВ, говорећи о наводима хрватских медија да би он и предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган иницирали промјене Дејтонског мировног споразума.
Одговарајући на питање да ли су разговори са турским предсједником били куртоазни или су имали неке политичке договоре, Милановић је навео да Турска овдје има интерсе, да ће разговарати и да је то све.

- Нису били куртоазни разговори. Очито постоје турски интереси који су мени потпуно јасни и очекивани - истакао је Милановић.
Хрватски "Национал" објавио је да је у телефонском разговору Милановића са Ердоганом дан након изборне побједе поново разматрана потреба анализе Дејтонског мировног споразума и његов утицај на актуелне догађаје у БиХ.

Милановић је у другом кругу предсједничких избора у Хрватској 5. јануара изабран за предсједника те земље.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана