Милан Тегелтија напушта правосуђе

Г.С.
Милан Тегелтија напушта правосуђе

БАЊАЛУКА - Милан Тегелтија, бивши предсједник Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) објавио је на свом Фацебоок налогу да напушта правосуђе.

"Након 20 година проведених у правосуђу, тужилачким и судијским функцијама (7 год. као предсједник Основног суда Бањалука и 6,5 год. као Предсједник ВСТС БИХ) сутра подносим оставку и на мјесто судије и излазим из правосудја. О мом наредном ангажману бићете брзо информисани!", написао је Тегелтија.

Подсјећамо, у децембру је Тегелтија поднио оставку на мјесто предсједника ВСТС.

Као разлог за своје одлуке, навео је притисак за који је оптужио СДА и медије блиске тој странци и обавјештајним структурама које, како тврди, желе преузети контролу над правосуђем у БиХ. Рекао је да се као предсједник ВСТС у Сарајеву не осјећа безбједно и да би даљње обављање ове функције могло да угрози његов живот.

Тегелтија је рекао да није спреман да себе и породицу излаже даљим притисцима, без икакве могућности да настави с радом, а нагласио је и да чланови из РС, обзиром да се одлуке доносе простом већином, немају капацитет да доносе одлуке, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана