Милачић донирао посланичку плату за изградњу цркве у Братунцу

Срна
Милачић донирао посланичку плату за изградњу цркве у Братунцу

БРАТУНАЦ - Посланик у парламенту Црне Горе Марко Милачић донирао је данас посланичку плату за изградњу саборног храма у Братунцу, за коју је покренута иницијатива.

Милачић, који је и предсједник странке Права Црна Гора, међу првима је дао прилог за изградњу ове цркве, а данас се у Братунцу састао са начелником општине Срђаном Ранкићем.

Милачић је подсјетио да је народ из Републике Српске пружао подршку Србима у Црној Гори када је бранио светиње и да је његова жеља била да неко из Црне Горе пошаље поруку љубави и солидарности Србима у Братунцу “у тешким тренуцима када је срушена црква у Коњевић Пољу”.

“Већински дио Црне Горе је уз вас и дарујем посланичку плату која је из буџета уз жељу да се што прије изгради храм у овом мјесту и да то буде знак васкрсења и јединства нашег народа у Братунцу и уопште. И овога пута желимо да покажемо да смо најхомогенији када је најтеже”, рекао је Милачић.

Он је истакао да се у Црној Гори представља искривљена слика о Сребреници и ратним дешавањима, те да се његова странка залаже за пуну истину о свим дешавањима од 1992. до 1995. године.

Он је поручио и да неће подржати резолуцију о Сребреници која је парламентарној процедури у Црној Гори.

Братском народу и посланицима Црне Горе Ранкић је поручио да исхитрено не доносе резолуцију о Сребреници јер умјесто помирења то изазива још већу мржњу, нетрпељивост, неповјерење и доводи до свађа и раздора.

Ранкић је захвалио Милачићу за посјету и прилог за изградњу саборног храма у Братунцу, истичући да ће се истрајати и да ће у Братунцу бити изграђен велелепан храм са спомен обиљежјем за све страдале Србе овог краја у ратовима у 20. вијеку.

Ранкић је навео да ће у крипти бити спомен-соба на настрадале Србе да би се показало колико их је страдало за слободу у једном вијеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана