Мићо Мићић писао предсједнику општине Будва: Пуна подршка борби против незаконитости

ГС
Мићо Мићић писао предсједнику општине Будва: Пуна подршка борби против незаконитости

БИЈЕЉИНА- Градоначелник Бијељине Мићо Мићић упутио је писмо подршке предсједнику општине Будве Марку Царевићу и грађанима због посљедњих догађаја у овој локалној заједници и изразио наду да ће се ситуација ускоро смирити.

- Поштовани пријатељу, драги наши Будвани, Семберци с пажњом и невјерицом прате догађаје у Будви не само јуче и данас, него свих претходних мјесеци. Увјерени смо да ће из ове ситуације Будва изаћи јача јер су људи на челу нашег братског града примјер успјешног и одлучног руковођења једном локалном заједницом, који су за кратко вријеме доказали да се може стати украј бројним проблемима са којим се суочавају друштва на нашим просторима - наводи се у Мићићевом писму.

У писму се даје пуна подршка руководству општине Будва у борби против покушаја нелегалних и нелегитимних насртаја и изражава нада за брзо смиривање ситуације како би Будва наставила да буде општина за примјер, у коју ће радо долазити туристи и путници намјерници са свих страна.

- Бијељина и Будва нису побратими само формално, већ нас веже вјековна историја и борба за чување идентитета и јединства. У то име, поздрављамо Вас и желимо да успијете ради народа у Црној Гори, али исто тако и ради нас у Републици Српској и свим другим крајевима гдје живе наши сународници - наводи се у писму подршке градоначелника Бијељине.

Марко Царевић и Крсто Радовић, које је недавно нова скупштинска већина смијенила са мјеста предсједника општине и предсједника Скупштине општине Будве, ухапшени су прије два дана испред зграде Општине.

Црногорски медији навели су да је ухапшене претукла полиција, да је употријебила и хемијска средства, те да су поломљена стакла на згради Општине. Царевић и Радовић, као и њихови сарадници које је полиција привела у Центар безбједности, пуштени су на слободу истог дана.

Царевић и Радовић, те предсједници које је нова скупштинска већина изабрала за вршиоце дужности Владимир Булатовић из Црногорске и Снежана Куч из ДПС-а саопштили су да ће данас почети дијалог о смиривању ситуације у Будви и превазилажењу тензија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана