Мићић: Бијељински СДС иза врха странке

Срна
Мићић: Бијељински СДС иза врха странке

БИЈЕЉИНА - Предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина Мићо Мићић изјавио је данас да овај одбор и он јединствено стоје иза врха странке и политике СДС-а.

"Нећемо рушити нашу странку, а поготово не Мирка Шаровића који је на челу СДС-а и мој је лични пријатељ са којим сам и данас разговарао", рекао је Мићић новинарима, понављајући тврдње да са лидером СНСД Милорадом Додиком није причао о високој политици.

Он је одбацио критике које му из његове странке и из странака које подржавају СДС у Бијељини упућују због састанка са Додиком, али је без именовања критизера оцијенио да само траже публицитет и да су то људи који никада не побјеђују на изборима.

"Подржаваћемо и сада и убудуће политику СДС-а, Шаровић има нашу пуну подршку и поштоваћемо све одлуке странке, нема ниједан проблем да ћемо правити одступнице", навео је Мићић као закључке вечерашње сједнице Извршног одбора Градског одбора СДС Бијељина.

Предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина рекао је да је још крајем прошле године, на сједници којој је присуствовао и Шаровић и његов замјеник Радо Савић, донесена одлука да СДС Бијељине на локалне изборе иде са самосталном листом, са Мићићем као кандидатом за градоначелника и његовом обавезом да тражи што ширу коалицију како би обезбиједио побједу.

"Ја сам кандидат СДС-а и сигуран сам да ћу добити подршку Шаровића", поручио је он.

Сједници Извршног одбора Градског одбора СДС-а присуствовали су и народни посланици и градски одборници из ове странке.

Народни посланик СДС из Бијељине Томица Стојановић рекао је на конференцији за медије да бијељински посланици немају недоумица ни скретања у опозиционом дјеловању у Народној скупштини Републике Српске.

У име Клуба одборника СДС у градској скупштини Јовица Гајић је рекао да одбацују све спекулације и изнио тврдњу да СДС дјелује јединствено.

Сједница је одржана у просторијама СДС Бијељина.

Мићић, који је један од потпредсједника СДС Републике Српске, изложен је критикама унутар своје странке након његовог прошлонедјељног састанка са предсједником Владе Радованом Вишковићем и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана