Мехмедагићу мало 60.000 марака за репрезентацију

Срна
Мехмедагићу мало 60.000 марака за репрезентацију

Сарајево - Покушај директора Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Османа Мехмедагића да озакони приједлог о трошковима репрезентације те агенције у износу од чак 120.000 КМ је пропао јер то није прихваћено на посљедњој сједници Савјета министара БиХ.

Из докумената које је потписао Мехмедагић види се да је он Савјету министара поднио иницијативу за доношење правилника о измјенама и допунама Правилника о коришћењу средстава за репрезентацију.

Тај Мехмедагићев приједлог претходно је подржао и Извршни обавјештајни одбор закључком донесеним на сједници одржаној 18. јула. На челу тог одбора је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

- Доношењем тог правилника ОБА би се одобрило повећање средстава за репрезентацију са садашњих 60.000 на 120.000 марака. Важећим правилником Агенцији је одобрено 60.000 марака за потребе репрезентације на годишњем нивоу, што се показало као недовољно за трошкове међународне сарадње ОБА - написао је Мехмедагић у иницијативи.

Мехмедагић то правда “растућим трендом сарадње” који је, како наводи, “показао да је износ од 60.000 марака недовољан за финансирање контаката руководства ОБА и Канцеларије за сарадњу са партнерским службама, међународним организацијама, те домаћим службама и институцијама”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана