Мазалица: Изетбеговићева изјава може се протумачити као позив на убиство Додика

Срна
Мазалица: Изетбеговићева изјава може се протумачити као позив на убиство Додика

БАЊАЛУКА - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је да се изјава предсједник СДА Бакира Изетбеговића "да ће нестати криза у БиХ ако нестане Милорад Додик са политичке сцене" веома безобразна и брутална, те да се може протумачити и као позив на убиство.

"Веома је ружно тако говорити о српском члану Предсједништва БиХ. Он /Изетбеговић/ покушава да индивидуализује проблем Милорада Додика у БиХ. Међутим, Народна скупштина и све српске странке у Српској једногласно су стали иза закључака који траже одлазак страних судија из Уставног суда БиХ. То су подржали и Хрвати у БиХ", консататовао је Мазалица.

Он је нагласио да је великобошњачка хегемонистичка политика Бакира Изетбеговића и СДА остала усамљена у БиХ.

"То што им странци помажу у одржавању лажне слике о томе да у БиХ влада правда и правни систем у којем стране судије ослучују, даје му за право да даје такве изјаве", рекао је Мазалица за РТРС и додао да "ово није правни поредак и да стране судије у Уставном суду нису у складу са модерним европским правним тековинама".

Када је ријеч о виском представнику у БиХ Валентину Инцку и његовим разговорима са представницима француског Министарства спољних послова, Мазалица је рекао да Инцко прелази преко чињенице да је у БиХ годинама кршен прави систем наметањем одлука и закона од стране виских представника.

"Инцко је прећутао да БиХ не може да уђе у ЕУ са страним судијама у Уставном суду и високим представником", указао је Мазалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана