Мандић: Важно је да имамо ослонце у Београду и Бањалуци

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Нове српске демократије /НСД/ Андрија Мандић изјавио је данас да су Срби из Црне Горе загледани и у Србију и у Републику Српску и да је овој политичкој странци много важно да има ослонце и у Београду и Бањалуци и свим просторима гдје живи српски народ.

"Водим странку која једина у Скупштини Црне Горе има префикс српска, дакле националну и интегралистичку странку која се бори за права Срба у Црној Гори. Ја сам пријатељ са предсједницима Србије /Александром Вучићем/ и Српске /Милорадом Додиком/ и то је добар основ за успјешан политички рад", рекао је Мандић новинарима у Бањалуци након разговора са Додиком.

Додик је прије састанка одликовао Мандића Орденом части са златним вјеницем, на чему му је Мандић захвалио, рекавши да то доживљава као велику част не само лично, већ и за све оне људе које представља.

Мандић је навео да је са Додиком разговарао и о тешком положају српског народа на Косову и Метохији, истичући да је порука данашњег разговора била да сваки Србин стоји уз свој народ, што је важна порука за угрожени српски народ који живи на том подручју.

"Са свих простора гдје живе Срби морамо показати нашој браћи на Косову и Метохији да стојимо уз њих, да вјерујемо у њих и да су њихове патње истовремено и наше. Жалимо због свега, посебно због људи који су јуче повријеђени /када је Кфор разбијао мирне демонстрације Срба/, од којих неки и животно, у беспризорном нападу на српски народ", навео је Мандић.

Он је подсјетио да долази из државе чији је претходни режим Мила Ђукановића, без поштовања међународног права, признао неку другу државу на 15 одсто територије Србије, док де истовремено уважава међународно право кад је је ријеч о Украјини.

Мандић је најавио да ће заједно са предсједником Демократске народне партије Миланом Кнежевићем у Никшићу у четвртак, 1. јуна, организовати велико окупљање којим ће исказати солидарност и подршку српском народу на Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана