Мандић: Црна Гора усвајањем резолуције о Сребреници пресудила српском народу како није ни Хаг

Танјуг
Мандић: Црна Гора усвајањем резолуције о Сребреници пресудила српском народу како није ни Хаг

ПОДГОРИЦА - Један од лидера владајућег Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је данас за Танјуг да је Скупштина Црне Горе усвајањем резолуције о Сребреници пресудила српском народу на начин како то није учинио ни хашки суд.

-Реч геноцид ушао је у скупштинску резолуцију у којој се српски народ проглашава геноцидним. Ни парламент БиХ није донео овакву резолуцију нити је у БиХ било условљавања као што је било условљавања за Демократски фронт да не уђе у владу - каже Мандић.

Истиче и да је Црна Гора одабрана као платформа да усвоји једну овакву резолуцију са којом ће сад ''трчати'' од парламента до парламента широм Западног Балкана тражећи да буде усвојен истовјетни текст.

-Црна Гора је и раније коришћена за сличне операције, када се признавала лажна држава Косово, али и низ других радњји које су биле против већинске воље грађана. Неко је процјенио да се са једном малом државом може радити шта год се жели... Успјели смо да се организујемо и да на прави начин дефинишемо наш положај. Ружно је да сада ту снагу и идеју, национални дух и оданост нашој православној цркви тако багателишемо и уђемо у било какву трговину којом би поништили то што смо урадили – нагласио је Мандић.

Подсјетио је да је у самој Сребреници данас на власти коалиција српске странке (СНСД) и Бошњака.

-Ни Бошњаци ни Срби нису помишљали да условљавају једни друге, али у Црној Гори је било условљавања Демократског фронта након 30. августа - рекао је Мандић.

Оно што је, према његовим ријечима, било чудно је да су људи који дијеле политичка, идеолошка и национална увјерења ДФ-а то снажно подржавали вјерујући да ће искључивањем српских аутентичних политичара из власти наводно обезбиједити и дати довољно маневарског простора Здравку Кривокапићу.

Мандић истиче да је Кривокапић, како каже, био упоришна тачка за неког ко је процијенио да он никада неће издати и да ће увијек стајти уз своју цркву.

Због свега тога, каже, Кривокапић је од једног анонимног човјека постао носилац листе За будућност Црне Горе на парламентарним изборима, а потом и премијер.

-Али, када се све гради на трошном материјалу и на слабој тачки ослонца читава национална прича није неко изненађење ... - јасан је Мандић.

Говорећи о смијењеном министру Владимиру Лепосавићу, Мандић каже да треба да служи на част што није пристао да крене путем којим је кренуо његов премијер.

-Министар нас је обрадовао, показао је да заступа истину и није био спреман на оно на шта је био спреман Кривокапић и поједини министри у влади који се представљају као одани Цркви - казао је Мандић.

Министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић смијењен је у Скупштини Црне Горе, која је синоћ већином гласова усвојила и резолуцију о Сребреници, на приједлог опозиционе Бошњачке странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана