Мајкић: Шаровићу важно да себи обезбиједи још један мандат

Срна
Мајкић: Шаровићу важно да себи обезбиједи још један мандат

Бањалука - Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић /СНСД/ сматра да не изненађује изјава лидера СДС-а Мирка Шаровића да се припрема да преузме мјесто предсједавајућег Савјета министара, јер је познато да је Шаровићу важно да себи обезбиједи још један мандат у тој институцији и да он неће презати од било чега да ту ствар доведе до краја.

“Може се замислити како само звучи то да његова странка, која је изгубила изборе, жели да задржи позиције на које треба да их инсталирају они који су их и прошли пут, такође након изгубљених избора, довели на власт”, изјавила је Мајкићева Срни, коментаришући данашњу Шаровићеву изјаву да је спреман да буде предсједавајући Савјета министара.

Према њеним ријечима, Шаровићу је потпуно неважно шта ће бити са Републиком Српском и чак његовом партијом јер је показао до сада да све одлуке које се доносе унутар највиших институција Републике Српске њега ни на који начин не обавезују.

“Знамо о каквом човјеку је ријеч и треба бити добро опрезан када је ријеч о његовим намјерама. Изузев Милорада Додика и СНСД-а нико му не стоји на путу”, констатовала је Мајкићева.

Коментаришући изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да кандидат за предсједавајућег Савјета министара Зоран Тегелтија треба да достави неку врсту сижеа који указује да ће се поштовати устав и закони, Мајкићева је оцијенила да логично поставља питање откуд право ономе који је пропустио све рокове утврђене Законом о Савјету министара да се позива на устав и закон.

“Без обзира што је протекло већ девет мјесеци од избора лидер СДА не престаје са прављењем карикатуре од политичке сцене у БиХ. Нејасно је како онај који је кључни кривац за неформирање власти у БиХ и даље подноси нове захтјеве и у цијелости банализује процес именовања предсједавајућег за Савјет министара”, додала је Мајкићева.

Она је истакла да је потпуно сигурна да се Изетбеговић више бави тиме како да задржи своје досадашње партнере из СДС-а и ПДП-а, за које је рекла да су му исказивали максималну оданост и немјерљиву послушност, него што се бави формирањем Савјета министара, што је од кључне важности за све грађане БиХ.

“Сигурна сам да посљедице такве погрешне политике Изетбеговића неће осјетити он сам, али да ће га многи грађани по томе памтити”, констатовала је Мајкићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана