Магла смањује видљивост на многим путним правцима

Срна
Магла смањује видљивост на многим путним правцима

БАЊАЛУКА - Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по клизавим коловозима, а магла смањује видљивост на путевима на подручју Источног Сарајева, Бијељине, Зворника, Добоја и Фоче, те на путном правцу Тишћа-Цапарде, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У ФБиХ магле и ниске облачности има на ширем подручју Сарајева, Бихаћа, Босанског Петровца, Кисељака, Витеза, Бугојна и Жепча.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путном правцу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејоу Старог Угљевиука, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ получасовне обуставе саобраћаја уз петнаестоминутно пропуштање возила, актуелне су од 7.00 до 16.00 часова, на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови. Послије 16.00 часова на овој локацији саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен је саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима Јајце-Црна Ријека на локалотету Здаљевац, Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица, Ланиште-Кључ и Сарајево-Трново на локацији Крупац.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а подсјећају возаче који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ да могу да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана