Лукач: Вјежба на Јахорини није провокација, непотребно надлијетање авиона Еуфора

Срна
Foto: Кликс

БАЊАЛУКА- Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач одбацио је наводе члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да је провокација данас одржана полицијска вјежба на Јахорини, те истакао да није било потребе ни да Еуфорови авиони надлијећу ово подручје, будући да им је МУП уредно најавио планирани маневар.

-Ово нема везе са провокацијом. Ове вјежбе су раније планиране. Сезона на Јахорини почиње у наредних мјесец због чега смо хтјели да то урадимо сада - објаснио је Лукач.

Министар унутрашњих послова Српске рекао је новинарима да су Еуфорови авиони данас надлијетали изнад Јахорине са намјером да виде шта се дешава, а то су требали да најаве, с обзиром на то да су знали за вјежбу.

-Ми смо најавили да ће наш хеликоптери бити у ваздуху. Зато нисмо дигли други хеликоптер да не би направили неку инциденту ситуацију. Није било потребе да то раде - истакао је Лукач.

Он је напоменуо да су вјежби присуствовали представници Еуфора.

-Ми ништа не кријемо и све што су видјели из ваздуха могли су да виде и са земље - рекао је Лукач.

Он је негирао и тврдње да наредне године МУП Републике Српске набавља 2.000 пушака.

-То није тачно. То је погрешна информација. Нема нигдје у набавци у МУП-у да набављамо пушке. Очито да неко покушава да подгријава политичку ситуацију - оцијенио је он.

На Јахорини су данас припадници Полицијске управе Источно Сарајево, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије МУП-а Српске и Јединице жандармерије Источно Сарајево извели вјежбу спречавања упада терористичке групе која има намјеру да изврши терористички напад на Олимпијски центар „Јахорина“.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана