Лукач: Нетачне и злонамјерне изјаве о превозу миграната

Срна
Лукач: Нетачне и злонамјерне изјаве о превозу миграната

МРКОЊИЋ ГРАД - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је да нетачне и злонамјерне изјаве да МУП преузима мигранте од Србије и превози их до Унско-санског кантона у ФБиХ долазе од оних који нису успјели да се изборе са мигрантском кризом и свакодневно су изложени критикама грађана да нису показали довољно способности да држе ову кризу под контролом.

Лукач је истакао да се Полиција Српске не бави превозом миграната, нити су возила полиције за то намијењена, посебно у вријеме пандемије вируса корона када није познато здравствено стање тих лица.

- Радимо у складу са законом да би широм Републике Српске ставили мигранте под контролу и да их спријечимо да изврше прекршаје или кривична дјела и не дозволимо да угрозе наше грађане. То радимо врло успјешно - рекао је Лукач новинарима у Мркоњић Граду.

Навео је да је до сада у Српској било двадесетак прекршаја или кривичних дјела, углавном лакше природе, што значи да су мигранти скоро потпуно под контролом.

- Свакако да има инцидената међу њима, у њиховом кретању и сусретима, али полиција то врло брзо стави под контролу и санкционише - рекао је Лукач.

Наглaсио је да ће полиција Српске наставити да штити грађане и када је ријеч о борби против организованог криминалитета свих облика, тако и у заштити од миграната и оних који би међу њима на било који начин угрозили грађане Српске.

Takoђе је најавио да ће бити санкционисане фиктивне пријаве грађана због гласања на предстојећим локалним изборима.

“Тамо гдје се утврди прекршај или кривично дјело, поступићемо у складу са процедурама, заједно са тужилаштвом”, рекао је Лукач новинарима у Мркоњић Граду.

Он је најавио да ће МУП провјерити све пријаве грађана широм Српске да би се утврдило постоји ли евентуално фиктивних пријава.

У БиХ ће 15. новембра бити одржани локални избори.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана