Лукач: Поштоваћу одлуке Народне скупштине

Срна
Foto: В. Трипић

ЈАХОРИНА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас на Јахорини да је његова обавеза, као министра, да поштује одлуке Народне скупштине Републике Српске и да ће се тако и понашати.

На питање новинара да ли подржава забрану дјеловања Агенције за истраге и заштиту БиХ и Обавјештајно-безбједносне агенције на територији Републике Српске и формирању истих у Српској, Лукач је одговорио да су то субјективна питања.

-Не ради се уопште о томе да ли ја нешто подржавам или не. Чули сте став Републике Српске, а чућете и Народне скупштине. Моја обавеза је да поштује њихове одлуке - рекао је он.

На питање да ли је тачно да се неки министри у Влади Републике Српске нису сагласни са израдом нових законских рјешања о враћању надлежности, Лукач је рекао да то питање треба упутити министрима који кажу да нису сагласни.

-Ја сам члан Владе и радим све оно што Влада изгласа на својим сједницама - додао је Лукач.
Он је рекао да опозиција прича своје приче и да има право на своје мишљење и констатације, као и сви други који учествују у политичком животу.

-Ја никоме не окрећем леђа, нити ударам у леђа. Оно што радим, радим отворено и своје мишљење износим отворено, а не иза леђа и по кулоарима - истакао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана