Лукач: Очекујем бољу сарадњу са СИПА

Глас Српске
Лукач: Очекујем бољу сарадњу са СИПА

САРАЈЕВО - Након истека мандата бившем директору Агенције за истраге и заштиту (СИПА) Перици Станићу и његовом повратку у МУП Републике Српске, Република Српска је остала ускраћена за једну челну позицију у безбједносном сектору БиХ. Министар безбједности у Савјету министара БиХ Фахрудин Радончић предложио је Дарка Ћулума за новог директора.

Радончић је објаснио да је прошлог понедјељка ставио ван снаге приједлог бившег министра безбједности Драгана Мектића да за директора СИПА буде изабран Перица Станић.

- Након обављених консултација са парламентарном већином донио сам одлуку да официјелно предложим Дарка Ћулума и он је сада у процедури за новог директора СИПА - изјавио је Радончић.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач рекао је за “Глас Српске” да очекује да ће Ћулум бити што прије изабран на челну позицију у СИПА.

- Ћулум је најбољи избор за директора. Ријеч је о кадру са највећим искуством и богатом полицијском каријером. Након избора Ћулума очекујем много бољу сарадњу између МУП Републике Српске и СИПА, а самим тим и више заједничких акција у циљу безбједности свих наших грађана, која у претходном периоду није била на највишем нивоу - рекао је Лукач.

Перица Станић, након што је предао дужност у СИПА, вратио се у Министарство унутрашњих послова Републике Српске, гдје протеклих мјесец дана обавља функцију савјетника директора Полиције Републике Српске Дарка Ћулума. Одласком Станића агенцијом СИПА је руководио замјеник директора Ђуро Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана