Лукач: МУП РС подиже обученост на виши ниво

Срна
Лукач: МУП РС подиже обученост на виши ниво

БАЊАЛУКА - Четвртој групи од 40 полазника обуке за полицијске службенике Жандармерије Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске данас су у Центру за обуку у Залужанима у Бањалуци уручена увјерења.

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач изјавио је да је и ова група обучена као и претходне, да раде исте технике, и када се нађу на терену било гдје у Српској, више јединица Жандармерије из било које Полицијске управе могу заједно да изврше било коју акцију.

-Ово је нешто што се показало веома ефикасно и добро - рекао је Лукач и додао да обуком спроведеном на исти начин МУП подиже своју обученост на много виши ниво.

Истакао је да су технике обуке компатибилне и са онима које спроводи Специјална антитерористичка јединица (САЈ), па у било којој акцији широм Српске могу заједно да заштите грађане.

Казао је да су полазницима у Центру за обуку у Залужанима омогућени сви услови, а они су обуку прошли веома успјешно. Лукач је рекао да четврта група има 40 чланова, односно четири групе из различитих јединица Жандармерије, а међу полазницима који су успјешно завршили обуку је и једна дјевојка.

Истакао је да су дјевојке веома успјешне на Полицијској академији, те да су веома заинтересоване за униформу и полицијске послове.

-Из тог редовног састава дјевојака које имамо у МУП-у поједине дјевојке се одлуче да буду и припадници Жандармерије. Такође и у САЈ имамо неколико дјевојака које веома успјешно раде свој посао, као и момци, и могу само да им честитам на томе. Свака част - рекао је Лукач.

Додјели увјерења полазницима обуке присуствовао је и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана