Лукач: МУП по рјешењу суда претреса Новитовићеву имовину и службене просторије

Срна
Foto: Архива

ВЛАСЕНИЦА- Министарство унутрашњих послова Републике Српске по рјешењу Окружног суда у Бањалуци претреса објекте и возила у власништву вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милана Новитовића, као и службених просторија, изјавио је данас министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Лукач је подсјетио да је Посебно одјељење Тужилаштва Републике Српске затражило саслушање Новитовића, док је Окружни суд у Бањалуци донио рјешење о претресу.

"У овом тренутку не могу да коментаришем, нити да дајем било какве шире изјаве од овога", рекао је Лукач новинарима у Власеници.

Он је додао да ће у току дана или сутра, након завршених претреса, бити познате одлуке Суда и Тужилаштва.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милана Новитовића након испитивања у Републичком јавном тужилаштву.

Он је ухапшен јер се сумњичи за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, а у вези са његовим овлаштењима која је имао као вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите. Новитовићев адвокат Небојша Пантић рекао је "Гласу Српске" да је Милан Новитовић ухапшен због сумње да је нелегално запослио  некадашњег директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана