Лукач: МУП и даље ради на случају убиства Славише Крунића

Срна
Лукач: МУП и даље ради на случају убиства Славише Крунића

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас у Бањалуци да МУП и даље ради на случају тешког убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића и проналажењу евентуалних налогодаваца овог кривичног дјела.

- Не можемо о томе да причамо у овом тренутку, али битно је да су извршиоци тог убиства у процедури. Суд ће на крају да пресуди како сматра да треба, али МУП наставља да ради на овом случају - рекао је Лукач

Додао је да су у рад на овом предмету укључене и безбједносне агенције из окружења.

- Надам се да ћемо с њима доћи и до неких нових података који могу бацити више свјетла на тај догађај - навео је Лукач.

Када је ријеч о покушају убиства Слободана Васиљевића у Шековићима, Лукач је рекао да је полиција у том случају урадила свој дио посла и привела нападаче.

-Не бих улазио у то на који начин судови и тужилаштво доносе одлуке, али надам се да ће тај случај добити епилог, јер има довољно доказа и података до којих је полиција дошла у истрази - додао је Лукач. Истакао је да припадници полиције имају обавезу да контролишу кретање свих потенцијално опасних лица која се доводе у везу са поменутим случајем.

-Да сам на мјесту судија и тужилаца, не бих ослобађао лица која могу некога да угрозе, и то све док се комплетан процес не заврши - додао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана