Ловриновић: Милановић и мој предсједник,Комшић не говори хрватски језик

ГС
Ловриновић: Милановић и мој предсједник,Комшић не говори хрватски језик

САРАЈЕВО - Посланик и предсједник Клуба ХДЗ-а у Представничком дому Парламента БиХ Никола Ловриновић казао је да је предсједник Хрватске Зоран Милановић и његов предсједник.

Милановић је недавно рекао да је он предсједник и Хрвата у БиХ, појаснивши да су велики број Хрвата у БиХ држављани Хрватске, „па им је самим тим он предсјеник“.

Ловриновић је, током гостовања на Федералној телевизији, рекао да је држављанин Хрватске и да је, у том конктексту, Милановић његов предсједник.

Сматра да је Милановићев стил „добар за односе БиХ и Хрватске, јер је отворен“.

Када је ријеч о хрватском члану Предсјендиштва БиХ Жељку Комшићу, каже да би се „могло рећи да је паразит“.

-Не упражњава и не заступа оне које наводно представља, нити се потрудио да то икада учини, нити је показао да има вољу то да ради. Он не говори хрватским језиком. Од тих „ситних“ ствари до врло крупних. Комшићев проблем је то што он има свој став о свему овоме, што он ову државу види другачије, што он нема легитиман израз хрватског народа - подвукао је Ловриновић.

Додао је да Комшић има легитимно право да се бори за какву год хоће БиХ, али мора поштовати Устав.

-Он Устав не поштује. Комшић једноставно није представник хрватског народа. Устав каже бошњачки и хрватски, који се бирају у Федерацији, и српски из Републике Српске. У Изборном закону стоји да се они морају опредијелити којој националности припадају. То је превара - закључио је заступник ХДЗ-а.

Ловриновић је казао и се Милановић не може поредити с предсједником Србије Александом Вучићем.

-Тешко ми је коментарисати начин комуницирања Милановића. Ја понекад слично говорим па можда изгледам грубо, међутим не бих то успоређивао са рецимо Вучићем. Милановић, колико сам ја упознат, никада није говорио ни о чему што сличи на сецесију, на дисолуцију, на узимање територија. Значи он је све вријеме говорио заправо о политичком праву хрватског народа у БиХ за легитимним представљањем - рекао је Ловриновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана