Љепотама Српске освојили планету: Снимили најбољи туристички филм на свијету ВИДЕО

Срна
Љепотама Српске освојили планету: Снимили најбољи туристички филм на свијету ВИДЕО

Тачније, свијет су освојиле љепоте Републике Српске, које је на себи својствен начин представила екипа из маркетинг агенције Маниа из Бањалуке.

Направили су чудесан туристички филм, који је тренутно прворангиран регионални филм на свјетски познатој ЦИФФТ листи. О филму најбоље говори сам филм, али и чињеница да је, захваљујући наградама на скоро свим фестивалима на којима се појавио, сакупио толико бодова да је далеко иза себе оставио чак и филмове из Шпаније или Португала.

– ЦИФФТ је основан прије више од 30 година и окупио је 17 најбољих свјетских фестивала филмског туризма. На својој ранг листи бодују освојене награде, а ми смо ове године са филмом “Nothing much but much more” побиједили на 15 фестивала широм свијета и тако прикупили највише бодова. Све награде прослиједили смо Туристичкој организацији Републике Српске, која нас је и ангажовала и која је имала слуха за нешто другачији приступ промоцији туризма – каже Дајан Јаворац, сценариста и режисер филма.

Другачијим приступом могао би се назвати сам слоган који је, објашњава Дајан, једноставно био одважан. Циљано осмишљен на енглеском језику, очигледно је нациљао праву публику.

– Свјетски фестивали обилују слоганима који треба да привуку пажњу, а наш је у томе успио зато што је био храбар. Да, рекли смо да Република Српска у туристичком смислу и у поређењу с неким туристичким дивовима није ништа посебно, али да је баш зато она много више од тога. Показали смо нашу нетакнуту природу и гостољубивост наших домаћина и то је био пун погодак – прича Дајан.

Екипа која је радила на филму имала је још једну “цаку”. Наиме, ваљало је на свакој дестинацији ухватити прави тренутак за снимање, прави зрак сунца или прави угао и још много тога што “хватају” само искусни сниматељи и режисери. Искуство и јесте одрадило огроман посао, признаје Дајан, јер је иза Мание много филмова и много награда.

Ми смо и почели с идејом да будемо фулл сервице маркетинг агенција с најбољом видео продукцијом и да нас то разликује од осталих, каже директор Мание, Данијел Тепшић. А почеци су били баш као у филму – ништа посебно, али много више од тога.

– Од старта смо били храбри и нисмо одустајали. Знали смо за шта радимо и уложили смо много, много енергије и труда да се докажемо и изборимо на тржишту. Циљ нам је био да направимо мјесто гдје млади и креативни људи могу да покажу шта знају и да сви заједно радимо на изазовним пројектима великих брендова – каже Данијел.

У томе су и успјели, јер Маниа је постала баш то, а сад броји 25 младих људи и ради с највећим клијентима. Посебна је част бити дио агенције која осваја многе награде и признања за своје радове, али и то што су са својим креативним идејама двије године за редом учествовали на највећем такмичењу на фестивалу у Кану у категорији Young Lions, преноси Српска Инфо..

- Награде и такмичења нам никада нису били императив. То је нешто што само по себи дође, као посљедица добро одрађеног посла. Ипак, драже нам је када се осврнемо иза себе и видимо многе задовољне клијенте који се враћају из године у годину и дају нам повјерење да градимо њихове брендове – каже Данијел.

Изазов је био и привући велике клијенте и убиједити их у нове идеје у индустрији која код нас и није много развијена. Ипак, у Манији кажу да се и то може постићи, прије свега уз добар тим и квалитетно реализован посао. Аргументовано бранимо нашу креативу, поручују момци-креативци, док чекају на престижну, свјетску награду.



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана