Лига Европе: Храбри Борац пао у “минут до 12”

Дејан Марић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца елиминисани су из квалификација за Лигу Европе. Бољи од “црвено-плавих” у другом колу био је Рио Аве, који је на Градском стадиону славио са 2:0.

Чета Владе Јагодића пала је практично у “минут до 12” пошто је пуних 89 минута одолијевала фаворизованом ривалу. Ипак, у 90. минуту Тарантини је спретно погодио мрежу, да би у задњим секундама судијске надокнаде Никола Јамбор ставио тачку на и.

Бањалучани су храбро ушли у меч и у првих петнаестак минута потпуно контролисали дешавања на терену. Створили су и неколико полуприлика, зарадили четири корнера, али нису успјели озбиљније да запријете.

Како је вријеме одмицало, гости су преузимали примат. Као што су и најавили у увертири дуела, за њих је примарно било да имају посјед лопте и да кроз такву игру дођу до циља.

У остатку првог полувремена Рио Аве је доминирао у посједу, међутим, дефанзивни блок домаћина спријечио га је да запријети осим у 23. минуту када се Сантос нашао у изгледној прилици. Ипак, његов шут је “укротио” Бојан Павловић.

У наставку је виђена иста слика на терену. Португалци су били бољи тим, технички и тактички су надиграли Борац који је скупо продао кожу. Борили су се домаћи колико су могли и нико нема шта да им замјери.

Рио Аве ће у трећем колу квалификација гостовати код Бешикташа. Борац се, с друге стране, окреће домаћој сцени. Наредни испит полаже у понедјељак, када ће угостити Тузла сити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана