Лидија Брадара: ЦИК није имао законског основа да одгоди изборе

Срна
Лидија Брадара: ЦИК није имао законског основа да одгоди изборе

САРАЈЕВО - Делегат хрватског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лидија Брадара (ХДЗ) рекла је да ХДЗ није крив што буџет још није усвојен и да Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ није имала законског основа да пролонгира изборе.

Брадара је истакла да је ХДЗ био спреман давно да гласа за буџет и да га усвоји.
Она је констатовала да је буџет најважнији политички документ који се усваја током године и да је требало да буде усвојен још у прошлој години.
- До тога није дошло и сада чекамо да дође до приједлога буџета и он треба да дође од предлагача. Колико знам, Министарство финансија је и ту фазу завршило, а када ће доћи код нас не знам - рекла је Брадара новинарима.
Брадара је багласила да ЦИК БиХ, који је нелегитиман, није имао упориште да у овом тренутку одгоди изборе које су сами расписали.
- О томе ће ријеч дати правосудне институције и у овом тренутку свако чита закон како жели, проводи га како жели, а изборе су одгодили за 45 дана. Не знам чиме су се водили у овом тренутку - рекла је Брадара.
Брадара је истакла да није задаћа ЦИК-а да се бави новцем него да спроводи Изборни закон.

- Зашто се одуговлачи одржавање избора одговор треба да дају они који то чине - навела је Брадара и констатовала да се иза спашавања људских живота током епидемије провукло низ афера и да се те ствари неким другим аферама и причама покушавају сакрити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана