Лидер Демократске Црне Горе: Повући Закон о вјероисповијести па изнаћи рјешење за све

Танјуг
Лидер Демократске Црне Горе: Повући Закон о вјероисповијести па изнаћи рјешење за све

ПОДГОРИЦА - Лидер опозиционе црногорске Демократске Црне Горе Алекса Бечић изјавио је да је потребно без одлагања повући спорни Закон о слободи вјероисповијести, а након тога договорити нови законски пројекат који би одговарао свим заинтересованим странама.

- Потребно је да се одмах и без одлагања спорни закон и званично прогласи антиевропским и антицивилизацијским, а да се са свим црквама и вјерским заједницама договори законски пројекат или измјена закона на начин да буде прихватљив за сваку од заинтересованих страна - навео је Бечић, а преноси црногорски портал Стандард.
Бечић сматра да су кризу око Закона о слободи вероисповести генерисали председник Црне Горе Мило Ђукановић и премијер те земље Душко Марковић.

Он каже да је након рјешавања проблема са законом о вјерским заједницама неопходно "активно укључивање међународне заједнице у решавању бројних других дубиоза које постоје у црногорском друштву везано за изборне процесе и владавину права".

Како је казао, суштина успјеха црногорске опозиције је међусобно уважавање и ненападање, а у прилог томе навео је начин наступа у Будви, Котору, Херцег Новом и Беранама, где је црногорска опозиција наступила у више одвојених колона које се међусобно нису супротстављале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана