Летови из Тузле за Франкфурт пролонгирани до даљњег, путници се жале

Срна
Летови из Тузле за Франкфурт пролонгирани до даљњег, путници се жале

Летови авиокомпаније Wizz Air на релацији Тузла - Франкфурт Хан - Тузла пролонгирани су до даљњег.

Авион компаније Wizz Air протеклог уторка није полетио с Међународног аеродрома у Тузли за Франкфурт Хан, јер је аеродром у овом њемачком граду затворен до даљњег.

Одређени путници који су се требали наћи на овом лету пожалили су се редакцији портала Клиџ.ба, уз образложење да су за отказивање авионског саобраћаја на споменутој линији сазнали изузетно касно, као и то да им није била омогућена рефундација новца.

Због оваквих њихових тврдњи смо контактирали авиокомпанију Њизз Аир, а из њихове Службе за односе с јавношћу су рекли да је лет овог превозника W6 4283 из Тузле за Франкфурт Хан 2. јуна отказан због ограничења путовања усљед пандемије Ковид-19, а која су наметнута операцијама Wizz Aira  на тој рути.

"Путници који су овим погођени су о томе обавијештени и понуђен им је смјештај у хотелу, као и алтернативни распоред летова, осигуран им је пуни поврат новца или понуђено 120 посто од оригиналне цијене карте у облику Wizz кредита", навели су у свом образложењу из ПР службе компаније Wizz Air.

Руководитељица Сектора саобраћаја и услуга у зрачном промету Међународног аеродрома Тузла Едина Шишић рекла је да су летови с овог аеродрома према аеродрому Франкфурт Хан пролонгирани до даљењег.

Како нам је појаснила Шишић, разлог пролонгирања се огледа у путничким рестрикцијама које су узроковане пандемијом коронавируса, а које су и даље на снази на Аеродрому у споменутом њемачком граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана