Лендо и Стојановић неће дати сагласност на именовање федералне владе

Срна
Лендо и Стојановић неће дати сагласност на именовање федералне владе

САРАЈЕВО - Потпредсједници ФБиХ Рефик Лендо и Игор Стојановић саопштили су данас да су добили Одлуку о именовању федералне владе од предсједника ФБиХ Лидије Брадаре, али да је неће потписати.

Лендо је на конференцији за новинаре рекао да неће дати сагласност за именовање федералне владе јер нема побједничке странке СДА у том процесу, јер је ова одлука донесена мимо Устава и без сагласаности два потпредсједника, а као трећи разлог је навео то што не зна људе који су предложени.

-Знам једног човјека из Тешња. Добро би радио свој посао, а остале људе не знам. Нисам имао прилику да видим детаљно сва имена и ово је непоштовање Устава ФБиХ и игнорисање бошњачког народа -рекао је Лендо.

Уколико ова одлука буде усвојена у Парламенту ФБиХ, он је рекао да ће то бити удар на Федерацију.

-При здравој памети Рефик Лендо неће гласати за овакву Владу, а од Брадаре се може све очекивати. Није искључено да ће то бити само објављено у Службеним новинама - рекао је Лендо и позвао лидере СДА Бакира Изетбеговића, СДП-а Нермина Никшића и ХДЗ-а Драгана Човића да разговарају и договоре нова имена.

Коментаришући данашње протесте испред ОХР-а, он је истакао да грађани БиХ имају право да покажу да сами одлучују о унутрашњим питањима.

Предсједник ФБиХ Лидија Брадара (ХДЗ) је потпредсједницима Рефику Ленди (СДА) и Игору Стојановићу (СДП) доставила Одлуку о именовању Владе ФБиХ.

Стојановић је изјавио да данас неће дати сагласност за именовање Владе, а за њега су спорни Сања Влаисављевић као кандидат ХДЗ-а за министра културе и спорта, Алмин Хоповац из СДП-а, против којег је подигнута и оптужница, а који би требао бити министар унутрашњих послова, те Анел Кљака из НЕС-а, који је довођен у сумњу да је починио изборне преваре.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана