Лажно се представљали као хуманитарци и узимали новац

Срна
Лажно се представљали као хуманитарци и узимали новац

ГАЦКО- Полиција из Гацка пронашла је и казнила четири лица која су се лажно представљала и незаконито прикупљала прилог за удружења која окупљају лица са потешкоћама у развоја, речено је Срни у Полицијскиј управи Требиње.

Портпарол Полицијске управе Јована Цвијетић појаснила је да је ријеч о А.М.О, С.Џ, А.К. и А.Б из Сарајева који су изјавили да скупљају прилоге за Удружење "Клуб специјалних спортова Дрина" Горажде и Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Растимо Заједно" Козарска Дубица.

Цвијетићева је истакла да је у сарадњи са Полицијском станицом Горажде утврђено да наведено Удружење није регистровано на подручју Горажда.

- Обавијештено је Окружно јавно Тужилаштво у Требињу које је наложило да се настави са прикупљањем оперативних сазнања, а да се лица санкционишу за прекршај неовлаштено прикупљање добровољних прилога - рекла је Цвијетићева.

Полицијска управа Требиње апелује да грађани обрате пажњу ко им се представља као волонтер неког Удружења.

Апел на друштвеним мрежама протеклих дана упутило је и гатачко Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Растимо заједно" који су истакли да немају никакве везе са овим људима и замолили све да не купују маркице које им се нуде, те да све то пријаве полицији.

Наведена лица пронађена су и кажњена јуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана