Лажни инспектори пељешили грађане: Кинези међу жртвама преваре

ГС
Лажни инспектори пељешили грађане: Кинези међу жртвама преваре

БАЊАЛУКА - Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијела је извјештај Републичком јавном тужилаштву против Б.М., А.С. и Г.Н. из Бањалуке, због сумње да су, представљајући се као порески инспектори, захтијевали новац од грађана на подручју више градова и општина у Републици Српској.

- Истрагом коју су спровели инспектори Управе криминалистичке полиције МУП-а и Полицијске управе Мркоњић Град, а под надзором поступајућег тужиоца Републичког јавног тужилаштва, утврђено је да су осумњичена лица у временском периоду од 01.01.2023. до дана подношења извјештаја, на подручју Бањалуке, Мркоњић Града, Градишке, Челинца и Котор Вароша договарала, организовала, те се лажно представљала, злоупотребљавајући службени положај, као инспектори Пореске управе Републике Српске - казали су у МУП-у Српске.

АТВ незванично сазнаје да је извјештај поднесен против Миливоја Бабића, Синише Антића и Небојше Грчића. Бабић је, иначе, службено лице Пореске управе Републике Српске.

Како су рекли у МУП-у, наводећи иницијале, овај тројац је користио службене значке и легитимације Пореске управе Републике Српске, а коју је посједовао Бабић, те су од грађана захтијевали и узимали новац. На овај начин су преварили више привредних субјеката.

АТВ даље сазнаје да су, лажно се представљајући као порески инспектори, у Мркоњић Граду обилазили кинеске продавнице, злоупотребљавајући незнање и слабо знање језика радника и власника, те су им узимали новац.

Против њих је поднесен извјештај због сумње да су извршили кривична дјела извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења у вези са кривичним дјелима злоупотреба службеног положаја или овлашћења, превара и лажно представљање. Они су синоћ предати у надлежност Републичког јавног тужилаштва.

- Полицијски службеници су у оквиру ових активности извршили претресе стамбених објеката, покретних ствари и службених просторија Пореске управе Републике које наведена лица користе - саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане којима су се обраћала наведена лица или имају сазнања о њиховом дјеловању, да то пријаве најближој полицијкој станици.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана