Лавров: Лазански уложио душу у развој односа Србије и Русије

Срна
Foto: Илустрација

МОСКВА - Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров упутио је данас шефу српске дипломатије Николи Селаковићу саучешће поводом смрти амбасадора Србије у Москви Мирослава Лазанског.

- Дубоко смо шокирани због вијести о прераној смрти амбасадора Србије у Руској Федерацији Мирослава Лазанског. Дуго година смо познавали Мирослава као сјајног новинара и публицисту, великог познаваоца геополитичких и војних аспеката ситуације на Балкану и у свијету - наводи се у телеграму саучешћа Лаврова.

Он је навео да је Лазански био искрено посвећен својој земљи и послу, и полазећи од тих ставова, приступио је и обавезама на функцији амбасадора Србије у Москви и уложио своју душу у развој односа између двије земље.

- Изгубили смо друга и истинског присталицу јачања руско-српског братства. Баш таквог ћемо памтити Мирослава Лазанског. Молим Вас да примите моје најдубље саучешће због овог ненадокнадивог губитка, као и да пренесете ријечи саосјећања родбини и најближима Мирослава Лазанског - додаје се у телеграму.

Лазански је од 2019. године обављао дужност амбасадора Србије у Русији.

Сахрана Лазанског у петак

Лазански ће бити сахрањен у петак, 6. августа, на Новом гробљу у Београду, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Комеморација Лазанском биће одржана у петак у 10.30 часова у Министарству спољних послова, а сахрана је планирана за 14.00 часова.

У згради Министарства спољних послова биће отворена Књига жалости, у коју ће грађани моћи да се уписују у четвртак и петак од 10.00 до 13.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана