Кустурица о смрти Марадоне: Биће бржих и бољих, али тешко ћемо неког више волити

Срна
Кустурица о смрти Марадоне: Биће бржих и бољих, али тешко ћемо неког више волити

БЕОГРАД - Прослављени режисер Емир Кустурица изјавио је поводом смрти фудбалера Дијега Арманда Марадоне да ће бити бржих и бољих играча, али да ће тешко бити фудбалера који ће бити толико вољен.

Кустурица је истакао да је Дијего Марадона био човјек који није био само фудбалер - штитио је сиротињу и борио се против неправде.

"Један је од ријетких међу фудбалерима који је имао чврст политички став и није био обична тркача кокош, него велики спортиста", рекао је Кустурица за "Вечерње новости".

Кустурица је поводом вијести о смрти великог Дијега, са којим је друговао и о којем је снимио документарни филм (Марадона по Кустурици), рекао да се Марадона није најбоље сналазио изван фудбалског терена и да је често пролазио кроз тешке периоде.

"Нажалост, за један такав живот била су потребна два срца, а не само једно. Биће бржих играча, биће бољих голгетера, али ћемо тешко гледати фудбалера којег ћемо толико вољети", поручио је Кустурица.

Он је истакао да је Марадона оставио траг највољенијег фудбалера на свијету.

"Можемо слободно рећи да је почео стварни крај 20. вијека. Напустио нас је највећи фудбалер. Нема утјехе, али ипак постоји магија која остаје као траг у којој препознајемо величину саме игре која опет без таквих као што је био Дијего не би била никада као што је данас. Нити би била она која нас узбуђује", рекао је Кустурица за АТВ.

Он каже да је Марадона живио три живота одједном и сва три су се објединила у његовој игри.

"То није била обична игра, то је био плес његових предака умијешан у савремени адреналин и прашину новог свијета", нагласио је Кустурица.

Један од најбољих фудбалера свих времена Аргентинац Дијего Армандо Марадона преминуо је у 61. години од посљедица срчаног удара, јавили су аргентински медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана