Крсто Јандрић напустио Клуб посланика НДП-а у Народној скупштини

Агенције
Крсто Јандрић напустио Клуб посланика НДП-а у Народној скупштини

БАЊАЛУКА - Посланик у Народној скупштини Републике Српске Крсто Јандић напустио је Клуб посланика НДП-а, што знали да су посланици ове странке на челу са Драганом Чавићем изгубили статус клуба, је их је остало само троје.

Ову информацију је за бањалучки портал "Српскаинфо" потврдио предсједник странке Драган Чавић.

- Прије неколико дана Јандрић је писмено обавијестио предсједника Народне скупштине и Клуб НДП-а о својој одлуци. Разлоге није навео, нити сам ја улазио у позадину. Јандрић је раније већ напустио странку, али је у протеклом периоду био у нашем клубу, иако то није морао - каже Чавић.

На питање да ли ће НДП у Народној скупштини РС остати у статусу посланичке групе, или ће вратити статус клуба, уколико им се прикључи неко од посланика, Чавић каже да ће "радити на томе".

Јандрић је за "Спскаинфо" рекао да наставља и званично да дјелује као самостални посланик, односно да се неће прикључивати ниједном другом посланичком клубу.

- Формално сам био у Клубу НДП-а, нисам хтио да им реметим било шта, али сам одлуке доносио на страни опозиције - каже Јандрић.

Разлика између клуба посланика и посланичке групе у Народној скупштини је у одређеним привилегијама, попут службеног возача, аутомобила, секретарице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана