Крешић: Глупости да сам учествовао у акцији обавјештајне службе Хрватске

Срна
Крешић: Глупости да сам учествовао у акцији обавјештајне службе Хрватске

Сарајево - Замјеник министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Мијо Крешић изјавио је да су глупости и небулозе да је учествовао у наводној акцији обавјештајне службе из Хратске о наоружавању селефија у БиХ.

“Ријеч је о конструкцијама комбинованих параобавјештајних система, али бојим се да су у овоме институционално учествовале неке службене агенције”, рекао је Крешић за данашњи загребачки “Вечерњи лист”, издање за БиХ.

Он очекује да ће све то бити провјерено истичући да Закон о заштити података БиХ јасно дефинише шта је предвиђено ако одређене информације изађу из система.

“Довођење у било какву конструисану причу доживио сам као директан удар на свој интегритет и позицију коју обављам”, рекао је Крешић.

Тужилаштво БиХ је у четвртак, 14. марта, формирало предмет како би хитно биле утврђене све околности и наводи изнесени у медијима који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ, а у вези са тим наредног дана је у Тужилаштву БиХ саслушан и министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана