Крајишник о Комшићевом одласку у Брисел без договора у Предсједништву: То није радио ни Алија

Дарко Момић
Крајишник о Комшићевом одласку у Брисел без договора у Предсједништву: То није радио ни Алија

БАЊАЛУКА - Жељко Комшић није легитиман ни као хрватски члан Предсједништва, а самим тим ни као представник Предсједништва, он је политички авантуриста и скандал мајстор који све што ради, ради да направи још већу штету.

Рекао је то за "Глас Српске" први послијератни српски члан Предсједништва БиХ Момчило Крајишник коментаришући то што је Комшић, који је тренутно предсједавајући Предсједништва БиХ отпутовао у Брисел на неформалну вечеру коју је предсједник Европског савјета Шарл Мишел заказао за званичнике западног Балкана а да о позиву на тај састанак није обавијестио остале чланове Предсједништва БиХ.

Крајишник потврђује да Комшић ради ствари недопустиве у дипломатској и државничкој пракси.  

Први послијератни српски члан Предсједништва је у Предсједништву сједио заједно са Алијом Изетбеговићем и наглашава да су тада међународни представници обавезно звали све три члана Предсједништва БиХ, а не само предсједавајућег.

- Није се никада десило да само један члан самоиницијативно оде на неки међународни скуп - каже Крајишник.

Он додаје да је Жељко Комшић политички авантуриста и скандал мајстор који све што ради, ради да направи још већу штету.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је писмо Мишелу у којем га је обавијестио да тренутно предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић није овлашћен да говори у име Предсједништва БиХ на неформалној вечери коју је Мишел синоћ заказао за званичнике западног Балкана.

Додик је у писму, које је упутио и осталим учесницима, навео да је Предсједништво БиХ по Уставу БиХ задужено за спољну политику, прецизирајући да Предсједништво чине три равноправна члана и да мандат предсједавајућег нема примат у односу на другу двојицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана